nedjelja, 11. svibnja 2014.

Besplatna online pohrana podataka - Dropbox

Svi znamo da je u današnje vrijeme život bez računala nezamisliv i da većina nas upravo na njemu čuva važne dokumente, fotografije, prezentacije, projekte... Isto tako znamo da sve te podatke možemo izgubiti u trenu jer nam se, na primjer, uništio hard disk. Naravno, to je najgora opcija koja nam se može dogoditi...
No, ponekad se nađemo u situaciji kad nam treba neki digitalni dokument koji trenutno nemamo kod sebe.
Sve to može olakšati Dropbox - servis za spremanje podataka na internet koji nudi 2 GB besplatnog prostora za spremanje svih vaših dokumenata, fotografija, glazbe...



Dropbox je osmišljen vrlo jednostavno, a za vas radi jako puno. Koristiti ga može svatko, nije potrebno nikakvo napredno poznavanje informatike, a siguran je isto kao i vaše računalo. Sav promet ide preko sigurnog portala, a jedine naredbe koje trebate su copy-paste.

Prilikom instalacije Dropbox na računalo instalira mapu koja se ponaša kao i svaka druga. program cijelo vrijeme provjerava je li se išta mijenjalo unutar te mape te, ako je, prebacuje to na server. Dropbox aplikacija također provjerava ima li nešto novo na serveru (datoteka ili izmjena) te preuzima i sprema na lokalno računalo. Pristupiti mu možete s bilo kojeg računala koje ima internet vezu.

Dropbox pruža razmjenu informacija i datoteka između više korisnika i dobar je medij za razmjenu istih. Ukoliko ne namjeravate dijeliti podatke, dobar je za backup podataka ili sinkronizaciju podataka između više računala.
Dropbox račun može se napraviti OVDJE

Za izradu računa potrebno je kliknuti Sign up.


Zatim je potrebno ispuniti podatke (ime, prezime, email i lozinka), prihvatiti uvjete korištenja i prijaviti se.



Nakon toga treba izabrati jednu od tri opcije. Izabrat ćemo, naravno, besplatnu - basic.



Instalacijaski program će se spremiti na vaše računalo. Nakon što preuzimanje završi potrebno ga je pokrenuti.

Pričekajte da započne preuzimanje.


Započet će preuzimanje...


...i automatski nakon toga instalacija.


Nakon što instalacija završi, u donjem desnom kutu pojavit će se ikona Dropboxa i možete započeti spremanje svojim dokumenata.



Sada svojim datotekama možete pristupiti s bilo kojeg računala. Dovoljno je ulogirati se emailom i lozinkom i imate pristup svim vašim dokumentima.

Ukoliko pozovete svoje kontakte i oni također naprave račun, dobivate više prostora za korištenje.

Nema komentara:

Objavi komentar