ponedjeljak, 5. svibnja 2014.

Kako otvoriti PayPal

Sve veći broj ljudi koristi online kupovinu. To je kupnja proizvoda i usluga putem interneta. Osim što možemo kupovati u bilo kojoj zemlji svijeta, prednosti su brojne: širok izbor proizvoda, štednja vremena, dostupnost 24 sata...
Za online kupovinu potrebno je otvoriti PayPal račun.
PayPal je "internet banka", servis za slanje i primanje novca. Kako bi se registrirali potrebna je debitna ili kreditna kartica. Prihvaćene kartice su 
  • Visa (kreditna kartica)
  • Visa Electron (debitna kartica vezana uz kunski ili devizni račun PBZ-a i Erste banke te tekući račun Splitske i OTP banke)
  • MasterCard 
  • American Express



Važno je da kartica ima CVV (Card Verification Value) - broj se nalazi na poleđini kartice i jedinstven je za svaku karticu. 

Mali savjet: nije loše tu karticu imati samo za online kupovinu. Nemojte davati broj kartice na koju primate plaću ili imate bilo kakve prihode. Iako je PayPal siguran, opreza nikad dosta. Kad želite nešto kupiti uplatite potreban iznos i platite.
Nakon što u banci dobijete karticu, savjetujem da uplatite 20-30 kn.
Sljedeći korak je otići na ovu stranicu  PayPal
Ako nemate račun trebate se registrirati 


Ukoliko imate račun potrebno je ulogirati se



Sada je potrebno dodati karticu: Profile - Add/Edit Credit Card


Zatim Add card (upisujete 16-znamenkasti broj s prednje strane i CVV s poleđine kartice) - Verify card

Nakon registracije kartice PayPal će vas upozoriti da je račun ograničen u transferima na iznos do 100 $. Ukoliko vam to nije dosta, sve možete riješiti vrlo jednostavno-izaberite nadogradnju koja uzima 1,95 $ s vašeg računa (za to će poslužiti onih 20-tak kuna koje ste uplatili). PayPal će skinuti taj novac i poslati vašoj banci četveroznamenkasti broj nazvan Expaded Use Number (EUN).
Ukoliko koristite internet bankarstvo kroz par dana moći ćete očitati taj broj (pokraj transakcije piše PayPal)

Ako ne koristite internet bankarstvo isti taj broj dobit ćete u banci.

Zatim se opet ulogirate na PayPal i upišete taj broj tamo gdje traži da ovjerite (verificirate) karticu. Sada možete neometano uživati u kupovini iz vlastitog naslonjača :)




Nema komentara:

Objavi komentar